Výhodné NIVEA nákupy a  skvělé fotbalové výhry

PRAVIDLA SOUTĚŽE NIVEA FOTBAL 2024

PRAVIDLA SOUTĚŽE
„SOUTĚŽ NIVEA FOTBAL 2024“

- pro Českou republiku –


Smyslem těchto úplných pravidel je úprava podmínek reklamní spotřebitelské akce nazvané "SOUTĚŽ NIVEA FOTBAL 2024“ ("soutěž"). Tato úplná pravidla jsou jediným dokumentem, který závazně upravuje podmínky uvedené soutěže na internetových stránkách, informační lince a na jiných nosičích a materiálech určených soutěžícím spotřebitelům. V případě rozporu textu zkrácených pravidel či podmínek soutěže na uvedených materiálech určených spotřebitelům s textem těchto úplných pravidel, mají přednost tato úplná pravidla. Tato úplná pravidla mohou být pozměněna ze strany pořadatele soutěže formou písemných dodatků.

Pořadatelem soutěže je společnost Beiersdorf spol. s r.o., se sídlem Radlická 354/107b, Radlice, 158 00 Praha 5, IČO: 481 17 099, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl C, vložka 16933 („pořadatel“). 

Technickým správcem soutěže je společnost Go Digital! Direct s.r.o., sídlem Masarykovo náměstí 2655, Zelené Předměstí, 530 02 Pardubice, IČO: 06239986, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Hradci Králové, oddíl C, vložka 39888 („technický správce“).

Originál úplných pravidel bude po dobu soutěže zveřejněn na www.nivea.cz/fotbal.


1. Termín a místo konání soutěže: 

1.1. Soutěž probíhá v termínu od 6. 6. 2024 00:00:00 hod. do 10. 7. 2024 23:59:59 hod. („termín konání soutěže“).

1.2. Soutěž probíhá na území České republiky, a to prostřednictvím libovolných kamenných prodejen anebo online e-shopů pro Českou republiku („místo konání soutěže“). Soutěž probíhá výhradně prostřednictvím webových stránek www.nivea.cz/fotbal („soutěžní web“).


2. Účastníci soutěže:

2.1. Soutěžícím se může stát pouze fyzická osoba, spotřebitel, starší 15 let, mladší pouze se souhlasem zákonného zástupce, který bude doručen spolu s registrací, splňuje-li i dále uvedené podmínky soutěže („zájemce“). 

2.2. V soutěži je možné doručovat pouze na zadanou adresu na území České republiky.

2.3. Ze soutěže jsou vyloučeny osoby v pracovním nebo obdobném vztahu k pořadateli, technickému správci, jakož i ke všem s ním spolupracujícím společnostem a agenturám, resp. též osoby takovým osobám blízké. Za osobu blízkou jsou považovány osoby uvedené v § 22 zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů.  

2.4. Účastníkem soutěže se stane osoba splňující podmínky stanovené v předcházejících odstavcích, která se do soutěže platně registruje dle těchto pravidel („soutěžící“).

2.5. Osoby nesplňující podmínky účasti v soutěži nebo jednající v rozporu s pravidly soutěže nebudou do soutěže zařazeny. V případě, že bude zjištěno, že do soutěže byla z jakéhokoliv důvodu v rozporu s předcházející větou zařazena osoba, která nesplňuje podmínky účasti v této soutěži, bude tato ze soutěže bez náhrady vyloučena. 


3. Účast v soutěži:

3.1. Soutěž se vztahuje na jakékoliv produkty pořadatele prodávané pod obchodní značkou NIVEA, NIVEA MEN anebo Labello („soutěžní produkt“).

 

3.2. Zájemce se soutěže o výhry zúčastní tak, že v termínu konání soutěže:

3.2.1. jednorázově tj. na jeden daňový doklad zakoupí jakékoli soutěžní produkty (NIVEA, NIVEA MEN, Labello) (libovolný počet kusů) v celkové hodnotě nad 249,- Kč vč. DPH v místě konání soutěže (jakákoliv prodejna či e-shop v ČR) v termínu konání soutěže („soutěžní nákup“), 

3.2.2. uschová si daňový doklad – účtenku/fakturu prokazující provedení soutěžního nákupu („účtenka“),

3.2.3. a registruje se (včetně uvedení požadovaných údajů) na soutěžním webu www.nivea.cz/fotbal,

3.2.4. a potvrdí souhlas s těmito úplnými pravidly soutěže včetně souvisejícího zpracování osobních údajů stiskem příslušného tlačítka odeslat, čímž současně potvrzuje, že je starší 15 let.  Osoby mladší 15-ti let prohlašují, že spolu se soutěžní registrací zašlou souhlas rodiče k účasti v této soutěži. Výhra se doručuje pouze na území České republiky, což soutěžící registrací potvrzuje („registrace“).

3.3. Za soutěžícího v soutěži o výhry se považuje osoba, která splnila všechny podmínky pro zapojení do soutěže, tj. mimo jiné provedla soutěžní nákup a vložila údaje přes webový formulář. 

3.4. Pro vyloučení pochybností se výslovně uvádí, že hodnotou nad 249,- Kč se rozumí nákupy v ceně vč. DPH 249,- Kč a více.

3.5. Soutěže se může soutěžící účastnit opakovaně, vždy s novými údaji z nové účtenky a novou registrací. Údaje z účtenky lze do soutěže zaslat vždy pouze jedenkrát; v opačném případě budou obě (nebo více) registrací se stejnými údaji z účtenky ze soutěže vyřazeny. 

3.6. V rámci jedné registrace na soutěžním webu je možné zaslat maximálně údaje z jedné účtenky.

3.7. Soutěžící není oprávněn se na základě jedné účtenky účastnit více soutěží pořádaných pořadatelem. V případě, že tak učiní, bude ze soutěže vyřazen, případně bude započtena pouze první registrace dle systému pořadatele. 

3.8. Za dokončený a řádně provedený soutěžní nákup se považuje takový nákup, u kterého nebylo využito odstoupení od smlouvy ve lhůtě 14-ti dní bez uvedení důvodu.

3.9. Soutěžící je povinen při registraci řádně, správně, úplně a pravdivě uvést tyto údaje:

3.9.1. jméno, příjmení, 

3.9.2. e-mail, 

3.9.3. doručovací adresa na území ČR, 

3.9.4. datum nákupu uvedené na účtence,

3.9.5. místo nákupu uvedené na účtence,

3.9.6. čas nákupu uvedený na účtence,

3.9.7. scan účtenky.

3.10. Soutěžící bere na vědomí, že pořadatel je oprávněn kontrolovat, že jsou dodržena pravidla, a to i zpětně a je oprávněn kdykoliv vyřadit kteroukoliv účtenku obcházející anebo nesplňující tato pravidla včetně omezení další účasti soutěžícího v soutěžích pořadatele.

3.11. Soutěžící je povinen uschovat ke každé registraci na soutěžním webu originál účtenky o nákupu – dokladu o zaplacení soutěžních produktů v částce alespoň 249,- Kč vč. DPH a tuto na výzvu pořadatele předložit. Pokud soutěžící nepředloží na případnou výzvu pořadatele či jím pověřené osoby originál (ověřenou kopii) dokladu/dokladů o zaplacení splňující podmínky těchto pravidel, originály účtenek prokazující všechny tvrzené soutěžní nákupy, bude ze soutěže vyřazen. 

3.12. Pořadatel si vyhrazuje právo vyzvat každého výherce, aby mu účtenky zaslal na jím určenou adresu a v určeném termínu, a to na náklady výherce. Výherce je povinen doložit účtenky ke všem svým registracím do soutěže, ať již výherním, nebo nevýherním, včetně účtenek využitých v jiných soutěžích pořadatele probíhajících ve stejném termínu. 

3.13. Pořadatel je oprávněn vyloučit všechny soutěžící, kteří obchází tato pravidla, jednají v rozporu s dobrými mravy anebo bude zjištěno, že došlo k přihlášení soutěžních nákupů, u kterých bylo realizováno odstoupení od smlouvy a nákup tak nebyl řádně dokončen.

3.14. Pořadatel není odpovědný za chybné doručení nebo nedoručení registrace prostřednictvím formuláře na soutěžním webu, bude-li způsobeno technickou poruchou na straně třetích osob.


4. Určení výherců:

4.1. Po ukončení soutěže bude ze všech soutěžících, resp. jednotlivých účtenek řádně zaregistrovaných do soutěže vylosováno 510 výherců, kteří vyhrávají 1 kus výhry, a to výhry určené losem. 

4.2. Postupně budou losováni výherci takto:

4.2.1. 3 výherci hlavní výhry v podobě projektoru,

4.2.2. 7 výherců vedlejší výhry v podobě konzole a hry,

4.2.3. 500 výherců doplňkové výhry v podobě fotbalového míče.

4.3. Výherci budou vylosováni ze všech soutěžících, resp. jejich jednotlivých registrací účtenek, kteří se řádně zaregistrovali, provedli soutěžní nákup a splnili tato pravidla. 

4.4. Losování uskuteční zástupci pořadatele, a to do 15 pracovních dní od ukončení soutěže. O losování bude vyhotoven písemný protokol.

4.5. Jeden soutěžící se může účastnit v soutěži opakovaně, avšak vždy na základě nového, unikátního soutěžního nákupu a nové soutěžní registrace. 

4.6. Jeden soutěžící může vyhrát pouze jednou. V případě, že dva a více soutěžících mají stejné příjmení (za stejné příjmení se považuje i do ženského rodu přechýlená varianta tvaru příjmení v mužském rodě) a současně vyplnili do soutěžní registrace stejnou adresu bydliště, považují se takoví soutěžící za členy jedné rodiny. Z každé rodiny (ve smyslu předchozí věty) může výhru získat pouze jeden člen; v případě více členů rodiny zapojených do soutěže se výhra předá pouze tomu, kterému nárok na výhru v soutěži vznikl dříve (tzn., byl vylosován a splnil veškeré podmínky soutěže dříve).  

4.7. Vylosovaný soutěžící bude o svém vylosování informován pořadatelem nejpozději do 21 dnů od provedení losování, a to prostřednictvím e-mailové adresy, kterou uvedl v registračním formuláři („výherní zpráva“). V rámci výherní zprávy může být vylosovaný soutěžící, ve stanovené lhůtě, požádán o odpověď na výherní zprávu, doplnění relevantních dodatečných informací, popř. o doručení dokladů prokazujících jeho nárok na výhru. V takovém případě bude vylosovaný soutěžící informován, že nárok na výhru mu vzniká až po doručení odpovědi na výherní zprávu, požadovaných informací, popř. kontrole požadovaných dokladů s kladným výsledkem. 

4.8. Soutěžící je povinen reagovat, popř. doručit dodatečné doklady/informace nejdéle do 5 pracovních dní. Pokud soutěžící ve stanovené lhůtě podmínku nesplní, bude ze soutěže vyřazen (tzn. nestane se výhercem). V takovém případě výhra propadá bez jakékoli náhrady ve prospěch pořadatele soutěže, který je oprávněn rozhodnout o jejím dalším užití, včetně jejího udělení jinému, dolosovanému, soutěžícímu.

4.9. Výhra bude výherci zaslána prostřednictvím České pošty, s.p. na doručovací adresu na území České republiky, kterou výherce uvedl do registračního formuláře, a to do 30 dnů po ověření jeho nároku na výhru.


5. Výhry v soutěži:

5.1. V soutěži se hraje o následující výhry:

5.1.1. Hlavní výhra: 3 x projektor SAMSUNG („projektor“)

5.1.2. Vedlejší výhra: 7 x PlayStation slim 5 + 7 x hra PlayStation 5 (Slim) („konzole a hra“)

5.1.3. Doplňková výhra: 500 x fotbalový míč NIVEA („fotbalový míč“)

(„výhry“/„výhra“)

5.2. Specifikace hlavní výhry v podobě projektoru:

5.2.1. Jedná se o projektor Samsung The Freestyle SP-LFF3C,

5.2.2. Projektor DLP LED, Full HD, nativní rozlišení 1920 × 1080, 16:9, svítivost 230 ANSI lm, USB-C, Bluetooth, WiFi, HDR, reproduktory,

5.3. Specifikace vedlejší výhry v podobě konzole:

5.3.1. Konzole PlayStation 5 (Slim),

5.3.2. Jedná se o konzoli s mechanikou DVD, nikoliv digital edition,

5.3.3. Herní konzole - k TV, SSD 1024 GB, Blu-ray (4K), možnost hraní ve 4K, menu v češtině, 1x herní ovladač,

5.4. Specifikace vedlejší výhry v podobě hry:

5.4.1. Hra na konzoli EA Sports FC 24 - PS5,

5.4.2. Hra na konzoli - PS5 (s mechanikou), krabicová verze, české titulky.

5.5. Výherce není oprávněn žádat jinou výhru, než tu, která byla vylosovaná.

5.6. Pořadatel je oprávněn výhry změnit, pokud nebude z objektivních důvodů možné dodržet popis dle pravidel.


6. Zpracování osobních údajů:

6.1. Správcem osobních údajů je pořadatel, společnost Beiersdorf spol. s r.o., se sídlem Radlická 354/107b, Radlice, 158 00 Praha 5, IČO: 481 17 099, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl C, vložka 16933.

 

6.2. Kontaktní údaje správce jsou uvedeny v dokumentu Politika ochrany soukromí dostupném na https://www.nivea.cz/o-spolecnosti/politika-ochrany-soukromi („Politika“).

6.3. Účelem zpracování je realizace soutěže, organizace, vedení, vyhodnocení, kontrola a předání výher včetně nezbytné související komunikace zahrnující komunikaci telefonicky anebo elektronickými prostředky, s čímž soutěžící vstupem do soutěže souhlasí.

6.4. Právním základem pro zpracování je souhlas soutěžícího, který soutěžící dobrovolně uděluje vstupem do soutěže jakožto marketingové akce, resp. soutěžní registrací. Svůj souhlas může soutěžící kdykoliv odvolat. Zpracování osobních údajů soutěžícího je pro zajištění soutěže včetně nutné komunikace nezbytné a odvoláním souhlasu (byť částečně) účast v soutěži končí.

6.5. Doba uchování osobních údajů je dobou termínu konání soutěže až do předání výher a 6 měsíců poté z důvodu kontroly. Po ukončení této doby je uchován jen omezený rozsah údajů pro plnění právních povinností pořadatele a pro případ kontroly orgánu dozoru. Více o oprávněném zájmu na ochraně práv a plnění právních povinností je uvedeno v Politice.

6.6. Kategorie uchovaných osobních údajů: identifikační údaje (jméno, příjmení, pohlaví), kontaktní údaje (e-mail, doručovací adresa), údaje zadané v registračním formuláři (scan soutěžní účtenky, datum a čas nákupu, místo nákupu) a další údaje související s účastí v soutěži (údaj o věku, údaj o zapojení se do soutěže, datum/čas/log k registraci do soutěže, údaj o udělení/odvolání souhlasu, IP adresa zařízení, ze kterého byla provedena registrace) a v případě výhry i další údaje s výhrou související (údaje uvedené v odpovědi na výherní zprávu, údaj o výhře předání výhry) a související komunikace.

6.7. Příjemci údajů: zpracovatelé v podobě technického správce, dodavatele zajišťujícího kompletaci výher, reklamní agentury a dodavatelé IT služeb a další zpracovatelé a příjemci uvedení v Politice. 

6.8. Práva soutěžícího jako subjektu údajů, včetně způsobu jejich uplatnění a možnosti podat stížnost jsou vysvětlena v Politice.

6.9. Více informací o zpracování osobních údajů pro marketingové akce je uvedeno v článku 3.3 Politiky.

6.10. Zájemci (resp. soutěžící) výslovně souhlasí s tím, že pořadatel je oprávněn užít v souladu s ust. § 77 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů, bezplatně soutěžícím uvedené křestní jméno a město v médiích (včetně internetu), propagačních a reklamních materiálech pořadatele v souvislosti s touto soutěží a jeho produkty či službami, s tím, že mohou být pořizovány a zveřejňovány výše uvedeným způsobem i zvukové a obrazové záznamy soutěžících (zejména výherce v souvislosti s čerpáním výhry), a to po dobu, která skončí uplynutím 5 let od ukončení soutěže.


7. Závěrečná ustanovení:

7.1. Pořadatel je oprávněn výhry nahradit jinými obdobnými výhrami. Pořadatel nenese žádnou odpovědnost za jakákoli rizika a závazky související s účastí v soutěži či související s užíváním výher. Nebezpečí škody na výhře přechází na výherce okamžikem předání výhry výherci. 

7.2. Soutěžící nemůže nárokovat jinou výhru, než která mu bude vydána a nemá nárok výhru reklamovat. Výhry není možné alternativně vyplatit v hotovosti ani v jiném plnění. Výhry není možné vymáhat soudní cestou.

7.3. Ze soutěže jsou vyloučeni všechny osoby porušující tato pravidla, účinnou právní úpravu anebo dobré mravy. V případě, že se výhercem stane osoba, která pravidla porušuje či obchází, cena se neodevzdá. Stejně tak se cena nepředá v případě, že pořadatel zjistí nebo bude mít oprávněné podezření na spáchání podvodného nebo nekalého jednání ze strany některého z účastníků či jiné osoby, která dopomohla danému účastníkovi k získání výhry.

7.4. Pořadatel neručí za ztrátu či nedoručení jím (doporučeně) odesílaných poštovních zásilek nebo zásilek (doporučeně) zasílaných výherci v souvislosti s touto soutěží. Pořadatel neručí za nedoručení registrace na webových stránkách, stejně jako za chyby či poruchy na straně poskytovatelů webových služeb.

7.5. Pořadatel může termín konání soutěže prodloužit anebo jej zkrátit. Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli pozměnit pravidla soutěže, či soutěž úplně zrušit bez udání důvodů.

7.6. Při jakémkoli porušení pravidel soutěže si pořadatel vyhrazuje právo daného účastníka ze soutěže bez náhrady vyloučit.


V Praze dne: 24. 4. 2024